Wat te weten over boerenrustpunt?

U kunt het boerenrustpunt met voetstuk gemakkelijk op iedere gewenste plek neerzetten. Zoek naar een geschikte plek in de buurt van uw bedrijf of aan de rand van bijvoorbeeld een akker of boomgaard. Een mooi uitzicht maakt een pauze op een boerenrustpunt een stuk aantrekkelijker. Wij adviseren u de bank op een egale, vrijwel gelijke ondergrond te plaatsen en enkele meters ruimte te houden tot de doorgaande weg. Dit om voor een stabiele en veilige zitplaats van de bezoeker te zorgen. Ook kunt u naast de bank nog een of enkele palen in de grond slaan als fietsenstalling.

pexels-photo pexels-photo-58061 field-agriculture-farm-grass

 

Boerenrustpunt

Zeker in deze tijd waarin veel wordt gesproken over het voeden van de sterk groeiende wereldbevolking en de plaats die wij als land- en tuinbouw daarin hebben. Juist nu er steeds meer discussie is over koeien in de wei en een eentonig landschap met monocultuur is het goed om in gesprek te zijn met uw omgeving. Een boerenrustpunt is daarvoor een unieke plek. LEES MEER

Maatschappelijk

De Gemeente Overbetuwe heeft in nauw overleg met de plaatselijke LTO afdeling Oost-Betuwe gelden vrijgemaakt uit het ondernemersfonds voor de ontwikkeling van reeds 20 boerenrustpunten. De reacties vanuit de omgeving zijn zeer positief en dragen bij aan een goede dialoog tussen boer en burger.